Konut Sigortası

UDS SİGORTA

En Uygun
Konut Sigortası
TEKLİFİNİ AL!

Sayfa 1 / 3

TCKN size özel teklif üretebilmemiz için gerekmektedir.

Konut Sigortası

Konut Sigortası Nedir?

Konut sigortası, ev içindeki hırsızlık olaylarından yangına ya da su baskınına kadar birçok risk kapsamında evinizi koruma altına alan sigorta türüdür. Konut sigortası, istenmeyen olaylar sonucunda eviniz oturulamaz hale geldiğinde taşınma ve enkaz kaldırma giderlerini karşılama konusunda hayatınızı kolaylaştırır.

Konut Sigortası Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Konut sigortası fiyatları yani ödenecek primler, konutun bulunduğu il ve ilçeye, konutun metrekaresine, binanın yapı tarzına, konutun bulunduğu kata, alınan güvenlik önlemlerine ve poliçede yer alan teminatlara göre belirlenir. Bina teminatı olmadan sadece evin içindeki eşyalar için de poliçe düzenlenebilir. Konut sigortası teklifi almak için ise yukarıdaki form üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Konut Sigortası Zorunlu mu?

Konut sigortası; zorunlu olmayan, isteğe bağlı bir sigorta türüdür. Ancak yasal zorunluluk olmasa bile geniş güvenceler sunduğu için sıklıkla tercih edilir.

Konut sigortasını, internet üzerinden teklif alarak satın alabilirsiniz.

Ev sahipleri de kiracılar da konut sigortası yaptırabilir. Fakat bina teminatını sadece ev sahipleri yaptırabilir. Kiracılar ise sadece eşya teminatı yaptırabilir.

Ev sahipleri istedikleri takdirde hem eşya hem de bina teminatı yaptırabilir.

Siz hasar bildirimi yaptıktan sonra eksper atama, evrak inceleme ve hasar tazminatı ödemesi süreci başlar. Sigorta şirketinin, hasar ihbarı ve oluşan hasara göre sigortalının belgeleri teslim etmesinden itibaren en geç 15 gün içinde hasarı ve tazminat tutarını belirleyip sigortalıya bilgi vermesi gerekir. Dosyaya onay gelmesinin ardından ortalama 30 iş günü içerisinde de sigortalıya hasar ödemesi yapılır.

Ev sahibi veya kiracı için eğer poliçede “Geçici ikamet masrafları ve kira bedeli karşılanır.” ibaresi mevcut ise kişi konut içerisinde yaşayamayacak durumda olduğunda geçici ikamet masrafları veya kira bedeli, sigorta şirketi tarafından karşılanır.

Konut sigortası; mücevher ya da nakit para gibi bazı kişisel eşyaları teminat altına almayabilir. Yine bu durum da sigorta şirketlerine göre farklılık gösterir.

Konut sigortasını iptal ettirmek için hizmet aldığınız sigorta şirketine dilekçe yazarak başvuru yapmanız gerekir. İptal işlemi süresi, sigorta şirketlerine göre değişse de ortalama 2 ya da 3 iş günüdür. Bu süreçte iptal talebi dilekçesinin sigorta şirketine ulaştığı tarih esas alınır.

DASK; deprem sırasında meydana gelebilecek yangın, tsunami ya da toprak kayması gibi durumlarda oluşabilecek hasarları, poliçenizde belirlenen limitler dahilinde karşılar. Yani DASK’a deprem kaynaklı hasarlar dahildir. Konut sigortasında ise hasarın kaynağı önemli değildir.

Bu sorunun cevabı sigorta şirketlerine değişmekle birlikte, poliçede belirtilen şartlara göre konut sigortası çatı akma sorunundan kaynaklı hasarların masraflarını karşılayabilir. Fakat bu noktada insan hatası kaynaklı ortaya çıkan hasarları genellikle sigorta firmaları karşılamaz.

Ayrıca poliçede “izolasyon masrafları” teminatı varsa; rutubet, yağmur veya kar sonucu oluşan kirlenme, boya ve badana masrafları da karşılanır.

Sigorta poliçenizde malik ya da kiracının komşuluk sorumluluğu ek teminatı bulunuyorsa su sızması sonucu oluşan hasarlar sigorta şirketi tarafından karşılanır.

Kombi bakımı genellikle ana teminatlar içinde yer almaz. Kombi bakımı masraflarını da teminat altına almak isteyen kişiler ek teminat olarak poliçelerine ekletebilir.

Konut sigortası poliçesi kapsamında verilen ücretsiz hizmetler sigorta şirketlerine göre farklılık gösterir. Sigorta şirketleri; klima bakımından petek temizliğine kadar pek çok durumu ücretsiz hizmet kapsamına alabilir.

Konut sigortası; mücevher ya da nakit para gibi bazı kişisel eşyaları teminat altına almayabilir. Yine bu durum da sigorta şirketlerine göre farklılık gösterir.